Medicover România, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii medicale private de pe piața autohtonă, își continuă strategia de tehnologizare prin lansarea Medicover Express și e-Receptie, două servicii care contribuie la îmbunătățirea experienței pacienților. Medicover Express funcționează cu o programare prealabilă făcută prin call-center și oferă pacientului acces în aproximativ 24 de ore la o serie de servicii medicale. Prin completarea digitală a unor date care țin de istoricul medical și de simptomatologie, pacientul transmite automat doctorului informații medicale, reducând timpul consultației la zece minute și beneficiind de un diagnostic și un tratament rapid. e-Recepție este un serviciu digital complet de Self-Check–In și Self-Check-Out. Urmând câțiva pași simpli, pacienții pot acum să se autentifice, să fie ghidați către cabinetul medicului și chiar să plătească, dacă este cazul, în mai puțin de 30 de secunde.

Medicover Express este un produs digital care contribuie la îmbunătățirea fluxului din clinici și va fi disponibil începând cu luna iulie. Lansarea acestui serviciu face parte din procesul de simplificare a accesului pacienților Medicover la servicii medicale.

„Ne dorim ca pacienții să ajungă mai ușor la medicul de care au nevoie, atunci când au nevoie. Am observat nevoile și cerințele pacienților noștri și lansăm acest de serviciu în premieră în România pentru a răspunde nevoii din ce în ce mai acute de eficientizare a timpului”, a declarat Delia Iliasa, Director Național Clinici și Director Comercial Medicover. „Grupul Medicover investește constant pentru a susține inovația în domeniul medical și a identifica soluții pentru fluidizarea parcursului pacientului în rețeaua de clinici. Ne bucurăm că putem apela acum la avansul tehnologic pentru a oferi pacienților o experiență cât mai bună și acces rapid la serviciile noastre medicale”, a adăugat Delia Iliasa.

Serviciul Medicover Express are la bază o aplicație digitală dezvoltată de Mihai Drăghici, un antreprenor entuziast și inginer de software cu peste 18 ani de experiență. Acest parteneriat reliefează angajamentul Medicover pentru a sprijini start-up-urile locale și antreprenorii români,. Mihai a lansat mai multe startup-uri în țări ca SUA, India, Canada și Mexic și a participat la mai multe hackatoane și programe de finanțare desfășurate în România. Mihai este finalist al concursului Raiffeisen Factory.

„Am ales să colaborăm cu Medicover pentru că au recunoscut valoarea inovației de îndată ce le-am prezentat-o și au hotărât să fie primii care o adoptă. Dacă, în general, se consideră că timpul înseamnă bani, în sistemul medical timpul înseamnă vieți salvate. Ne propunem să eliminăm timpii de așteptare ai pacienților prin eficientizarea procesului de preluare a datelor de identificare și a simptomelor, astfel încât, din momentul în care un pacient a pășit într-o clinică Medicover, să aibă confortul că timpul lucrează în favoarea sa. Ne bucurăm că Medicover ne-a ales să fim parte din strategia de inovație. Produsul lansat acum este doar un mic pas din ceea ne-am propus”, a declarat Mihai Drăghici, Fondator și CEO al MedicPad.

Medicover Express se adresează abonaților, dar și celor care nu dețin un abonament Medicover, venind în completarea altui serviciu digital, e-Recepție, lansat în luna februarie pentru a-i ajuta pe pacienți să câștige timp și să evite aglomerația din recepții. Medicover este primul furnizor de servicii medicale private care a introdus serviciul de e-Recepție pe piața de servicii medicale private din România. e-Recepție este un serviciu complet de Self-Check–In și Self-Check-Out. Urmând câțiva pași simpli, pacienții pot acum să se autentifice, să fie ghidați către cabinetul medicului și chiar să plătească, dacă este cazul, în mai puțin de 30 de secunde.

Medicover Express funcționează cu o programare prealabilă, făcută prin call-center, și oferă pacientului acces în aproximativ 24 de ore la o serie de servicii medicale. Prin completarea digitală, în sala de așteptare, a unor date de bază, care țin de istoricul medical și de simptomatologia pe care o acuză, pacientul transmite automat doctorului informații medicale, reducând timpul consultației la 10 minute și beneficiind de un diagnostic și un tratament mai rapid.

Medicover Express este o soluție ideală pentru pacienții care doresc consultații rapide, pentru cei care prezintă situații medicale ușoare, cum ar fi virozele respiratorii, pentru consultații privind afecțiunile acute cu un risc minor de complicare, cum ar fi infecțiile tractului urinar inferior, evaluarea  periodică a bolilor cronice, ca hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat, prelungirea prescripțiilor pentru afecțiunile cornice, interpretarea unor analize sau obținerea unor adeverințe de sănătate.

Serviciul Medicover Express va fi lansat anul acesta și în cadrul secției de Pediatrie.

Interesul acordat de Medicover pentru dezvoltarea unor soluții digitale s-a materializat și prin susținerea în calitate de sponsor a celor mai importante evenimente de profil, acceleratoare de idei și sprijinul oferit mai multor start-up-uri de tech.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale si de diagnostic, înființat în 1995. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilitați de îngrijire specializată și laboratoare. Cele mai mari piețe pentru Medicover sunt Polonia și Germania. În 2018, Medicover a raportat venituri de 672 de milioane de euro și un număr de 20.970 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com 

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de 23 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. Spitalele corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale. Medicover România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995. www.medicover.ro

SURSA: ACTION GLOBAL COMMUNICATION